Vipassana Meditációs Elvonulás

 “Az emberek azt hiszik, hogy a meditáció nagyon időigényes, pedig éppen az ellenkezője igaz. Utána több idő lesz mindenre, mert nem rágódunk értelmetlen dolgokon.” Gareth Walker

Egy hetes elvonulást szervezünk, ahol a Te, a meditáció, az összpontosítás és a csend a főszereplők.

Az elvonuláson való részvételhez semmilyen előzetes gyakorlat NEM szükséges. Végigvezetlek a meditáció folyamatán, és biztosan tudom, hogy a végeredmény felejthetetlen élményt és tapasztalást hoz számodra.

TryGold2nsOne

Nagyon fontosnak, sőt elengedhetetlennek tartjuk a tudatos önismereti úton a Tudat tisztítását, a lecsendesedést, az elmélyülést. Az érzelmi és mentális szint megtisztítása a kulcsa annak, hogy feljebb tudjunk lépni tudatosság lépcsőjén. Ezen tisztítás nélkül nincs előrehaladás. Lehet időszakos jobb állapot, aztán jön egy élethelyzet, mely érzelmileg magával ránt és semmivé lesz minden, amiről azt hitted, hogy te azt már megfejlődted.

Ezen egy hét alatt időt és teret biztosítunk azoknak, akik komolyan gondolják, hogy bejárják az önismeret mély és egyéni útját, s közben “lámpást tartunk”, hogy visszataláljanak önmaguk mélyéből.

Időpont: hamarosan

Érkezés hétfő 14.30-ig, zárás vasárnap 10 órakor.

A tábor ára: 140.000.- Ft

(Az Omniverzum Szabadegyetem diákjainak és tanárainak a tábor ára: 120.000.- Ft)

A táborban maximum 20 fő meditáló Tanítvány, 1 Segítő és 2 Tanító vesz részt. Az árban a szállás, a program és napi 3x étkezés szerepel.

Jelentkezni 30.000.- Ft befizetésével, átutalásával lehet.

Többen kérdezték, hogy milyen meditációs pózban lehet meditálni?

A lótusz ülés nem kötelező! Lehet meditációs széken, párnákon, de széken ülve is. A cél, hogy a testet el tudjuk lazítani.

Azonban a napi 8-9 óra meditáció után már egyik ülés sem lesz kényelmes. Bizony nem csak a léleknek, az egonak, hanem a testnek is nagy kihívás ez az elvonulás.

Az ima az, amikor Te beszélsz és Isten meghallgat.
A meditáció az, amikor Te hallgatsz és Isten szól hozzád …

Maitreya Buddha

 

Részletes program:

5.30 óra Ébresztő

6.00 – 8.00 Meditáció

8.10 reggeli Csikung és energetikai gyakorlatok

8.45 Reggeli

10.00 – 12.20 óráig Meditáció

12.45 órakor Ebéd

utána a szobában pihenés, “ellazulás”

13.15 órakor lehetőség van a Tanítóval való beszélgetésre

15 – 17.15 Meditáció

17.30 Vacsora

19 – 20 Tanítás

20.10 – 21.10 Meditáció

22 órakor lámpaoltás

Szombat 19 órától szigorú csend.

Napi 3x étkezésen kívül nincs semmilyen étkezés.

Kérünk, ha egészségügyi okokból különleges étrendre szorulsz azt időben jelezd felénk.

Egyéb esetben egyedi igényeket egyéni elbírálás szerint mérlegelünk. Ha valamilyen okból nélkülözhetetlen hogy valaki egyedi igényei ki legyenek elégítve, minden esetben valamilyen felajánlással kell kiegyenlíteni! (pl. naponta plusz egy óra meditáció, lemondás még valamiről, amiről egyébként nem kellene, stb.)

A tábor célja: lecsendesedés, befelé fordulás, a tudat koncentrációja és elmélyülés.

A lemondás alapvető. Csak így tudunk megszabadulni mindennapi kötelékeinkből igazán dinamikusan. A Lelkedről szól az egy hét, nem az EGO-ról. A Lelkedhez kerülsz közelebb. A Valódihoz, aki igazán vagy! Ezt a folyamatot megtámogatandó a lemondás mindarról, ami egyébként a minden napokban kitölti a Tudatod, a cselekvésed. Így tisztán rá lehet tekinteni: vajon tényleg kell? Vajon kinek kell bennünk?

A szigorú rend, a csend, étkezés, a rendszer és ezek betartása és betartatása mind érted vannak! Ez által nyolc nap alatt is olyan belső felszabadulás tud végbe menni, ami páratlan. Kérünk ezért, hogy teljes komolysággal vedd figyelembe és tiszteld az elvonulás szabályait. Magadért és társaidért, akik részt vesznek az elvonuláson.

Meditációs technikák: koncentráció és Vipasszana meditáció.

Napi 1x tanítás.

Jelentkezés:

Az alább letölthető jelentkezési lap kitöltött visszaküldésével és 30.000.- Ft. előleg befizetésével tudod véglegesíteni jelentkezésedet. Minden befizetésről számlát állítunk ki, mely alanyi áfa-mentes. A jelentkezési lap alapján díjbekérőt küldünk, mely tartalmazza a bankszámlaszámot, melyre az előleg összegét utalhatod.

Kérünk, a döntésednél vedd figyelembe, hogy az átutalt összeget később nem lesz módunk visszafizetni!

Az elvonulás kezdete előtt részletes tájékoztatót küldünk a résztvevőknek (útvonal, érkezés, menetrend, bátorítás 🙂 stb.).

A tábort vezeti:

Steinmüller Csilla Magdolna és Cerny Ildikó

Tájékoztató a Vipassana elvonulásról >>>

Jelentkezési lap Vipassana meditációs elvonulásra >>>

Egy hét Önmagaddal és belső világoddal.

“Nem létezik olyan meditáció, mely leállítja az elmét. Az segít, ha az elme megadja magát a léleknek, a lélek pedig az Igazságnak. Ez akkor történhet meg, ha jobban szereted az Igazság szavát, saját intellektusod szavánál.”  Yogi Bhajan

Érdeklődni és jelentkezni:

Steinmüller Csilla Magdolna

+36/20/397-3930

omniverzumvipassana@gmail.com


Jelentkezésedet itt is elküldheted:

Élménybeszámolók a Vipassana elvonulásról >>

vipassana2