Élménybeszámolók

» 2019 november 18-24. Vipassana elvonulás élményei * Bea

Felmerült bennem a hét folyamán (valójában ez így nem igaz, egyszer csak jött egy érzés, hogy le kell írnom, aminek ott rögtön neki is álltam. Kaptam érte azonnal rendreutasítást, hogy a héten nincs beszéd, olvasás sem pedig írás) leírom mi is ez a meditációs-dí azoknak, akiknek fogalmuk sincs (tehát főként magamnak hátha olvasva jobban megértem) az egész érzelmi lelki működését.

Hétfő délután amikor megérkeztünk rövid ismerkedés, beszélgetés, ki miért jött, nemes csend megkezdése a telefonok leadása 19:00 órakor indult az igazi csendes elvonulás.

tovább >>>


» Vipassana elvonulás élménye * Krisztina 03. 18.

Jó ideje foglalkoztatott a kérdés, hogy lehet-e elölről, új lappal kezdeni. Mire is gondolok? Ha az ember eltölt a munka világában éveket, évtizedeket és érzékeny az őt körülvevő eseményekre (nem szedi rendszeresen a „leszarom” tablettát és nem gyakorolja kíméletlenül az „engedd el” technikát), akkor előfordulhat, hogy előbb-utóbb észreveszi, hogy nagy mentális terhet cipel. (Ha nem hal meg azelőtt mielőtt tudatosulna ez benne.) Szóval sokszor eszembe jutott, hogy húsz évesen sokkal gondtalanabb voltam és felszabadultabban éltem az életemet – lelki terhek nélkül. De vissza lehet-e térni ebbe az állapotba? Lehet-e tiszta lappal kezdeni?

tovább >>>


» Májusi elvonulás élménybeszámoló

Vipassana elvonuláson vagyunk. Három napja kezdtük. Túl vagyunk az első kihívásokon, megborulásokon és nehézségeken.
Még oly hosszúnak tűnik az előttünk álló négy nap. De tudjuk “Aniccsa” (minden elmúlik egyszer) és kitartunk.
Jelentem még mind a tízen megvagyunk.

Szép Napokat az otthoniaknak is. Üdv: Csilla

tovább >>>


» Élménybeszámoló * Éva

Másképp készültem az elvonulásra, azt hiszem tudatosabban. Döbbenet volt számomra, hogy mennyit felejtettem magáról a technikáról, annak lényegéről az egy év alatt. De az is lehet, hogy bizonyos dolgokat korábban fel sem fogtam. Visszatekintve az elmúlt egy évemre, arra is rájöttem, hogy mennyi változás történt körülöttem és bennem. Azt, hogy mindezt a Vipassanának köszönhetem bizonyítani, vagy az okot körülírni nem tudom, mégis van belül egy belső bizonyosság, hogy ez így van.

tovább >>>